Pro.Sa.Seni Esei-Esei Propaganda, Sastera dan Seni

Write a review
RM35.00
Ask a question
Price in points: 35 points
9789670040233
In stock
+

PRO.SA. SENI (akronim atau singkatan daripada Propaganda, Sastera dan Seni) merupakan himpunan karangan yang menyangkut persoalan propaganda, dunia kesusasteraan serta kesenian, sebagai wadah ontologis, dalam pemuaraan wacana ilmu. 

Ditulis dengan gaya pengarangan akademik dan separa akademik, PRO.SA. SENI menawarkan cakupan pengetahuan daripada prakarsa penyelidikan, pembacaan, pengamatan, perenungan serta kontemplasi penulis selama satu dasawarsa (dari tahun 2011 hingga 2021), dalam menggeluti ranah keilmuan yang termaksud. Makalah serta karangn yang dihimpunkan di dalam PRO.SA. SENI, pernah bersiaran dan terbit di jurnal-jurnal ilmiah, bab di dalam buku, prosiding seminar, majalah, laman-laman web, bahkan di tataran-tataran media sosial. 

Tunjangan penulis adalah satu, yakni menyampaikan dan mengutarakan 'suara akliah' kepada semua lapisan massa, tanpa mengira latar pendidikan serta konsentrasi mereka. Di atas segalanya, penulis tidak mahu penulisan-penulisan ini hanya 'terkongkong, tersebar, bergulir malah terpandang elitis', di graha-graha tertinggit serta di menara gading semata-mata. 

No reviews found