Lentera Ilmu: Catatan-Catatan Dunia Buku

Write a review
RM28.00
Ask a question
Price in points: 28 points
In stock
+

Dalam era digital yang serba menggugat ini, Lentera Ilmu: Catatan-Catatan Dunia Buku tampil sebagai suar yang menemani perjalanan pencinta buku dalam menghayati dunia membaca yang pancawarna. Himpunan 25 artikel yang terkandung dalam buku ini menyelami budaya membaca dalam pelbagai keadaan, mengangkat keajaiban buku sebagai medium yang luar biasa dan meraikan keistimewaan perpustakaan dan kedai buku sebagai kubu cahaya.


Setiap artikel dalam buku ini mengundang pembaca untuk merenung dan menghargai kegiatan membaca dalam membentuk akal budi, selain mengenang pengaruh buku dalam sejarah peradaban manusia. Penulis ingin mengajak pembaca untuk meninjau kembali kepentingan peranan buku dan membaca dalam mendepani kehidupan masa kini.


Lentera Ilmu bukan sekadar buku, melainkan sebuah juadah kata-kata yang menghidangkan inspirasi kepada semua untuk terus bergelumang dengan cinta yang luar biasa. Dengan bahasa yang mengalir dan cuba mempesona, buku ini dapat menjadi bacaan yang padat tetapi santai buat sesiapa sahaja yang ingin memperdalam cinta terhadap ilmu.


Bergabunglah dalam perjalanan ini dan temukan inspirasi dalam sinar cahaya Lentera Ilmu.

No reviews found