Hikayat Adiwangsa – Lasykar

Write a review
RM28.00
Ask a question
Price in points: 28 points
978-967-2437-30-7
Out of stock

Ada dunia lain yang wujud di Nusantara. Dunia yang didiami manusia bersama bunian, kayangan, duyung dan syaitan. Dunia yang dikarang dalam hikayat.

Hikayat ini tentang Ayyan, seorang nelayan muda yang hanya ingin menikmati ketenangan hidup di tepi laut bersama datuk kesayangannya, Imam Syahriyan.

Hikayat itu juga tentang Faris yang sangat patriotik demi mempertahankan Estodania, kota pemimpin Islam di Nusantara. Faris terpaksa meninggalkan Ayyan dan Imam Syahriyan demi menjadi Lasykar Estodania.

Malangnya, kejahatan dari masa lampau muncul kembali sehingga menjatuhkan Estodania. Perseteruan Adiwangsa bermula semula.

Kejatuhan Estodania itu telah meragut nyawa Imam Syahriyan sehingga memaksa Ayyan berkelana ke Estodania untuk mencari Faris. Tanpa dia duga, pencarian itu membawanya ke satu pengembaraan yang akan menentukan masa depan Nusantara. Ayyan perlu mengembalikan kegemilangan Estodania, kerana setiap yang berlaku di Estodania, juga berlaku di Nusantara.

Berjayakah Ayyan menemui Faris? Mampukah dia mengembalikan kegemilangan Estodania yang sudah jatuh ke tangan pihak musuh?

No reviews found