Kertas-kertas yang Merubah Fikir

Write a review
RM28.00
Ask a question
Price in points: 28 points
978-967-15792-1-3
Out of stock

Himpunan kertas-kertas yang dijilid kemas, dalam dadanya tersusun aksara yang mengusung makna. Secara tradisi, kertas-kertas berjilid inilah yang menjadi buku lalu menghiasi rak dan mengisi aktiviti membaca.

Di manakah keasyikannya, dan bagaimanakah aktiviti ini mampu merubah manusia? Benarkan membaca dapat memperbaharui erti kehidupan, sama ada daripada sudut perasaan, intelek, kematangan mahupun nilai kendiri?Begitulah pertanyaan-pertanyaan keicl pada awalnya, akhirnya membentuk kemunculan buku ini.

Sekumpulan rakan pelbagai latar di forum Goodreads Malaysia yang sama-sama mencintai buku, menurunkan pengalaman membaca mereka ke atas kertas. Ramai antara mereka pernah menghasilkan karya-karya yang jauh lebih besar, dan begitu gembira dapat menyumbangkan buah fikiran masing-masing untuk buku yang sederhana ini.

Hasilnya, 24 karya dengan rempah-ratus enak yang dimuatkan dalam naskhah ini bakal membawa pembaca ke dunia buku melalui sorotan pengalaman ‘membaca’ itu sendiri. Di samping memperkenalkan buku-buku yang telah memerangkap rakan-rakan Goodreads Malaysia, pembaca turut dibawa ke daerah buku yang penuh dengan misteri dan keunikan.

No reviews found